Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

7 Ιουνίου 2016: Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις του Σχολείου μας

Για ακόμη μια χρονιά και λίγες ημέρες πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Νέστου κ. Ψιλίδου Ελένη, ο κ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερατεινού, ο κ. Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.
Το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε:
Έναρξη της εκδήλωσης από το Δ/ντή του σχολείου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, προέβη σε σύντομο απολογισμό του εκπ/κού έργου της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2015-2016 και σε ανακοινώσεις/ενημερώσεις για θέματα που σχετίζονται με τον Προγραμματισμό Λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας για το σχολικό έτος 2016-2017.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρουσίασαν το μουσικοπαιδαγωγικό θεατρικό δρώμενο ¨Ειρήνη¨, σε διασκευή της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη, γεμίζοντας με συγκίνηση όλους τους παραβρισκόμενους. 
Ύστερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, παρουσίασαν το παιδαγωγικό μουσικοθεατρικό δρώμενο ¨Ο Ρίκο Κοκορίκο¨. Στο προαναφερόμενο δρώμενο εντάχθηκαν τραγούδια που τραγούδησαν και χόρεψαν οι μαθητές συνοδευόμενοι ορχηστρικά και φωνητικά από τον κ. Σεφέρογλου Ιωάννη γονέα μαθητή της Β΄ τάξης.
Κατόπιν, οι μαθητές της Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, παρουσίασαν ένα υπέροχο παιδαγωγικό παιχνίδι και απάγγειλαν ένα μελωδικό τραγούδι, ενθουσιάζοντας με τη ζωντάνια τους και τον αυθορμητισμό τους μικρούς και μεγάλους.
Επίσης, μαθητές και μαθήτριες από τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους,  χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, παρακινώντας πολλούς από τους παρισταμένους στο να σύρουν κι αυτοί το χορό.
Ακολούθησαν οι αθλητικές εκδηλώσεις που σχεδίασε με πρωτοτυπία ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου. Με αφορμή  το γεγονός ότι το 2016 αποτελεί ¨Ολυμπιακό Έτος¨ και σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου προς το Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης τα Παραολυμπιακά Αθλήματα: ¨Πετοσφαίριση καθισμένων¨ και ¨Γκόλμπολ¨.
Επιπρόσθετα, οι προσκεκλημένοι μας επισκέφθηκαν τόσο την έκθεση που λειτουργούσε στο χωλ του διδακτηρίου και θαύμασαν από κοντά δημιουργίες των μαθητών μας από διάφορες δράσεις που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους όσο και την Ανθοκομική Έκθεση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην αυλή του σχολείου.
Ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση, τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια των παριασταμένων αποτέλεσαν την καλύτερη ηθική ανταμοιβή τόσο για τους μαθητές μας όσο και για  τους υπόλοιπους συντελεστές των εκδηλώσεων.  
Ιδιαίτερες ευχαριστίες:
Προς τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς της εκπαιδευτικής δράσης καθώς και για τις πρωτοβουλίες οργάνωσης Ανθοκομικής Έκθεσης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, απονομής Αναμνηστικών/Ενθυμίων στους/στις Αποφοίτους της φετινής σχολικής χρονιάς, προσφοράς αναψυκτικών, χυμών, εδεσμάτων και γλυκών σε όλους τους παρισταμένους.
Προς τους κ.κ. Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων, την κ. Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. καθώς και στις Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματα της σχολικής μας μονάδας.
Τέλος, ευχαριστίες προς όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την καθοριστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων σε όλες τις δράσεις που υλοποίησε η σχολική μας μονάδα κατά το τρέχον σχολικό έτος.   


ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου