Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

6 Οκτωβρίου: 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «ΝΙΩΣΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της «3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες που εμπλουτίστηκαν με εικαστικές και μουσικοχορευτικές δημιουργίες, με ομιλίες και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.
 «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους» ήταν ο θεματικός άξονας των εκδηλώσεων, τον σχεδιασμό των οποίων επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Βογιατζή Ελένη με την ενεργό συμμετοχή και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες ενταγμένοι σε μικτές ομάδες σχετικά με την ηλικία, το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα, τη γλώσσα και κάθε άλλη ιδιαιτερότητά τους. Μέσω του αθλητισμού, εκτός από τη συμμετοχή, την υπερβατική προσπάθεια και τον συναγωνισμό, προωθήσαμε και αξίες, στάσεις και δεξιότητες όπως την κοινωνική συνοχή, την ένταξη, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα, την ευγενή άμιλλα, την ισότιμη συμμετοχή, την ειρήνη, τη φιλία, την προσπάθεια για το καλύτερο. Στο τέλος των εκδηλώσεων επιδόθηκαν σε όλους τους μαθητές μας «ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».  

Η 6η Οκτωβρίου 2016 ήταν, για το σύνολο της σχολικής μας κοινότητας, ημέρα παιδείας, άθλησης και αγωγής. Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε ένα σπουδαίο «κοινωνικό μάθημα» που,  με επίκεντρο την ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, επιδιώχθηκε να προκύψουν οι αυριανοί αθλητές, οι αυριανοί δια βίου ασκούμενοι, οι αυριανοί δημοκρατικοί πολίτες.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου