Τρίτη 2 Μαΐου 2017

28 Απριλίου 2017: Let ΄s do it Greece 2017 - Εθελοντικές Δράσεις Καθαρισμού Σχολικών Χώρων, Κοινοτικών Χώρων και Ακτών


Στα πλαίσια της υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Διασχολικών Δράσεων, της συνεργασίας μας με Τοπικούς Φορείς  και με αφορμή την Πανελλήνια Εθελοντική Δράση: “Let ΄s do it Greece 2017“, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας υλοποίησαν ποικίλες δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος:
·                  Συζητήσεις ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για περιβαλλοντικά θέματα.
·                  Καθαρισμός της ακτής ¨Τιμάρι¨ (Παραλία Ερατεινού) από τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις. Δράση που υλοποιήθηκε από κοινού με το Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας-Γέροντα-Ζαρκαδιάς-Πέρνης και σε συνεργασία τόσο με τον Αθλητικό Ερασιτεχνικό Σύλλογο Ψαράδων Δήμου Νέστου ¨ΤΙΜΑΡΙ¨ όσο και με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νέστου.  
·                  Περιποίηση (σκάλισμα, ξεβοτάνισμα, κλάδεμα, υποστύλωση, πότισμα) δενδρυλλίων στην αυλή του σχολείου.
·                  Καθαριότητα της αυλής του σχολείου και του εξωτερικού χώρου περιμετρικά του σχολικού οικοπέδου καθώς και διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Σε ένδειξη αναγνώρισης των περιβαλλοντικών ευαισθησιών της σχολικής μας μονάδας, ο Αθλητικός Ερασιτεχνικός Σύλλογος Ψαράδων Δήμου Νέστου ¨ΤΙΜΑΡΙ¨ ανέλαβε τα έξοδα μετακίνησής μας με Λεωφορείο στο ΤΙΜΑΡΙ και πρόσφερε νερά, χυμούς, κρουασάν και αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλους τους μαθητές ενώ ο Δήμος Νέστου μας παραχώρησε τον εξοπλισμό καθαρισμού της ακτής.  
  
                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου