Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

3 Οκτωβρίου 2017: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της «4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες που εμπλουτίστηκαν με εικαστικές και μουσικοχορευτικές δημιουργίες, με ομιλίες και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.
 «ΑΘΛΟΥΜΑΙ-ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ήταν ο θεματικός άξονας των εκδηλώσεων το σχεδιασμό των οποίων επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Βογιατζή Ελένη με την ενεργό συμμετοχή και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες ενταγμένοι σε μικτές ομάδες σχετικά με την ηλικία, το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα, τη γλώσσα και κάθε άλλη ιδιαιτερότητά τους. Μέσω του αθλητισμού, εκτός από τη συμμετοχή, την υπερβατική προσπάθεια και τον συναγωνισμό, προωθήσαμε και αξίες, στάσεις και δεξιότητες όπως την κοινωνική συνοχή, την ένταξη, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα, την ευγενή άμιλλα, την ισότιμη συμμετοχή, την ειρήνη, τη φιλία, την προσπάθεια για το καλύτερο. Στο τέλος των εκδηλώσεων επιδόθηκαν σε όλους τους μαθητές μας «ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» καθώς και «ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ».  
Η 3η Οκτωβρίου 2017 ήταν, για το σύνολο της σχολικής μας κοινότητας, ημέρα παιδείας, άθλησης, δημιουργίας και αγωγής. Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε ένα σπουδαίο «κοινωνικό μάθημα» που,  με επίκεντρο την ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, επιδιώχθηκε να προκύψουν οι αυριανοί αθλητές, οι αυριανοί δια βίου ασκούμενοι, οι αυριανοί δημοκρατικοί πολίτες.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου