Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

8 Σεπτεμβρίου 2021: Τέλεση Αγιασμού στο σχολείο στις 13/9/2021 - Υποχρεωτική πραγματοποίηση Αυτοδιαγνωστικού Ελέγχου (SELF TEST) από τους μαθητές

 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

σας ανακοινώνουμε ότι, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στο σχολείο μας τη Δευτέρα 13/09/2021 και ώρα 09:00π.μ.. Το λεωφορείο μεταφοράς μαθητών θα ξεκινήσει από τη Νέα Κώμη στις 08:30π.μ. (περίπου) και θα αναχωρήσει από το σχολείο για την επιστροφή των παιδιών στις 09:40π.μ. (περίπου). Στον Αγιασμό μπορούν να παρευρεθούν μόνο οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης, οι οποίοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκειά του στον προαύλειο χώρο.

Επίσης, με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για να προσέλθει ένας μαθητής στο σχολείο θα πρέπει προηγουμένως να έχει πραγματοποιήσει Αυτοδιαγνωστικό Έλεγχο (SELF TEST) μέχρι 24 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων κάθε Τρίτης και κάθε Παρασκευής. Δηλαδή ο Αυτοδιαγνωστικός Έλεγχος (SELF TEST), από τη νέα σχολική χρονιά, θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο πρώτος Αυτοδιαγνωστικός Έλεγχος (SELF TEST) από τους μαθητές θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/9/2021 ώστε οι μαθητές θα έχουν μαζί τους τη "Σχολική Κάρτα για COVID-19" την ημέρα του Αγιασμού στις 13/9/2021.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς είναι απλή. Άλλωστε οι περισσότεροι γονείς είτε ως εργαζόμενοι είτε ως γονείς μαθητών του σχολικού έτους 2020-2021 ήδη γνωρίζετε τη σχετική διαδικασία. Συγκεκριμένα:

Οι γονείς/κηδεμόνες παραλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ τα self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό, από το φαρμακείο, δηλώνοντας τον ΑΜΚΑ του μαθητή ή τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και επιδεικνύοντας στο Φαρμακείο την Ταυτότητά του γονέα/κηδεμόνα ή το Διαβατήριό του. Σάββατο και Κυριακή τα Φαρμακεία δεν μπορούν να σας προμηθεύσουν με SELF-TEST.

Οι γονείς/κηδεμόνες θα πραγματοποιούν στα παιδιά τους (μαθητές του Δημοτικού Σχολείου) το SELF-TEST σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.

Το αποτέλεσμα του self-test οι γονείς/κηδεμόνες θα το δηλώνουν, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγοντας την κατηγορία "Σχολική Κάρτα για COVID-19" και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους TAXISNET.  Αν το αποτέλεσμα του SELF-TEST είναι αρνητικό, θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για τους μαθητές, θα την εκτυπώνετε, θα την υπογράφει ο/η γονέας και ο κάθε μαθητής θα την έχει μαζί του στο Σχολείο. Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορείτε να συμπληρώσετε χειρόγραφη δήλωση, σε ένα απλό φύλλο χαρτί, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη Σχολική Κάρτα (δηλαδή το ονοματεπώνυμο του γονέα/κηδεμόνα, το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα του SELF-TEST, ημερομηνία και υπογραφή γονέα).  Από τη Δευτέρα 13/9/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα δώσουν σε όλους τους μαθητές φωτοτυπίες με κενά Έντυπα Σχολικής Κάρτας για να τα φωτοτυπήσετε και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Εάν το αποτέλεσμα του SELF-TEST είναι θετικό, τότε εκδίδεται από την ψηφιακή πλατφόρμα Σχολική Κάρτα θετικού αποτελέσματος για τους μαθητές.  Σε αυτήν την περίπτωση ο μαθητής ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που στο Φαρμακείο δεν εμφανίζεται ο ΑΜΚΑ του μαθητή ή ο Προσωρινός ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ), ΤΟΤΕ ο γονέας με το παιδί του θα μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης για ΔΩΡΕΑΝ Αυτοδιαγνωστικό Έλεγχο (SELF TEST).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: ΜΑΘΗΤΗΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ "ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19" ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ. ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΕΑ"ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19".

 

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

1) Οι μαθητές στο σχολείο θα τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και κοινωνικών αποστάσεων και θα φορούν προστατευτικές μάσκες τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

2) Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους στο σχολείο: τουλάχιστον δύο προστατευτικές μάσκες προσώπου, ατομικό μπουκάλι/παγουρίνο με νερό, χαρτομάντιλα μιας χρήσεως, αντισηπτικά μαντιλάκια ή αντισηπτικό διάλυμα.

3) Οι μαθητές που επιβιβάζονται στο "Μαθητικό Λεωφορείο" θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου και να διατηρούν αποστάσεις όσο χρόνο περιμένουν το λεωφορείο στη στάση. Επίσης, δεν πρέπει να αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.

4) Όταν ένας μαθητής δεν αισθάνεται καλά θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και να μην έρχεται στο σχολείο.

5) Αν υπάρξει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού COVID-19 στο παιδί σας ή στην οικογένειά σας, θα πρέπει, άμεσα, να ενημερώσετε τον Διευθυντή του σχολείου.

 

                                                                                       Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου