Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

31 Μαΐου 2023: Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Μνημείο Πεσόντων Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Δοξάτο Δράμας, Ηρωική και Μαρτυρική Πόλη) και στο ¨Κτήμα Παραδείσιο¨ (Αδριανή Δράμας)

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας επισκεφθήκαμε, σήμερα, τo ¨Μνημείο Πεσόντων Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου¨ Δοξάτου (Ηρωική και Μαρτυρική Πόλη) και το χώρο εστίασης, αναψυχής και άθλησης «Κτήμα Παραδείσιο» Αδριανής. Αρχικά, επισκεφθήκαμε τo ¨Μνημείο Πεσόντων Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου¨ Δοξάτου (Ηρωική και Μαρτυρική Πόλη).  Η κ. Πετρά Βασιλική, Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Δοξάτου, αφού μας καλωσόρισε εγκάρδια, μας ενημέρωσε διεξοδικά τόσο για την ιστορία του Δοξάτου κατά τον 20ο αιώνα όσο και για τον συμβολισμό του

 ¨Μνημείου Πεσόντων Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου¨. Στη σύντομη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, έδωσε απαντήσεις σε απορίες/ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Ευχαριστήσαμε την κ. Πετρά, τον κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας, την κ. Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Δοξάτου και,  κατόπιν, πήραμε το δρόμο για την Αδριανή. Το καταπράσινο φυσικό τοπίο, ο ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος εστίασης, αναψυχής και άθλησης «Κτήμα Παραδείσιο» και ο Ζωολογικός του Κήπος ενθουσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πέτυχαν να συνδυάσουν τη γνώση για την ιστορία του Δοξάτου (Ηρωική και Μαρτυρική Πόλη) με τις ομορφιές της φύσης, το παιχνίδι, την άθληση και την ψυχαγωγία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου