Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

7 Ιουνίου 2023: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Σχολείου μας

Μετά από δύο χρόνια, λόγω COVID 19, και λίγες ημέρες πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερατεινού κ. Μπαμπαλής Στέργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετροπηγής κ. Αλαφογιάννης Θεόδωρος, ο κ. Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και πλήθος γονέων, κηδεμόνων και συγγενών των μαθητών μας.

Το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε:

Έναρξη της εκδήλωσης από τον Δ/ντή του σχολείου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, προέβη σε σύντομο απολογισμό του εκπ/κού έργου της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2022-2023 και σε ανακοινώσεις/ενημερώσεις για θέματα που σχετίζονται με τον Προγραμματισμό Λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας για το σχολικό έτος 2023-2024.

Στη συνέχεια, μετά από πρόταση της δασκάλας της Α΄ τάξης Τοσπά Χρυσούλας και της δασκάλας της Β΄ τάξης Μπαρούτη Μαριαλένας, παρουσιάστηκε το παιδαγωγικό-θεατρικό δρώμενο με τίτλο: ¨Μια θάλασσα γεμάτη αγκαλιές¨ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της Α΄ τάξης, της εκπαιδευτικού Μουσικής Παλαιολόγου Άννας και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής.

Κατόπιν, μετά από πρόταση της δασκάλας της Γ΄ τάξης Δημητριάδου Χαραλαμπίας, παρουσιάστηκε το παιδαγωγικό-θεατρικό δρώμενο με τίτλο: ¨Το χαρούμενο λιβάδι¨ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, της εκπαιδευτικού Μουσικής Παλαιολόγου Άννας και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής. 

Ύστερα, μετά από πρόταση της δασκάλας της Δ΄ τάξης Καραουλάνη Νίκης, παρουσιάστηκε το παιδαγωγικό-θεατρικό παιχνίδι με τίτλο: ¨Το ξεχασμένα παιχνίδια της γειτονιάς¨ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής.  

Έπειτα, μετά από πρόταση της δασκάλας της Ε΄ τάξης Μητσιλέγκα Ματένιας, παρουσιάστηκε η χορογραφία με τίτλο: ¨Πάμε σε μια παραλία¨ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής.  

Ακόμη, μετά από πρόταση του δασκάλου της ΣΤ΄ τάξης Μπαντάνη Κωνσταντίνου, παρουσιάστηκε η χορογραφία με τίτλο: ¨Συρτάκι¨ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής.

Τέλος, μετά από πρόταση της δασκάλας της Ε΄ τάξης Μητσιλέγκα Ματένιας, του δασκάλου της ΣΤ΄ τάξης Μπαντάνη Κωνσταντίνου και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής, πραγματοποιήθηκε ¨Τελετή Αποφοίτησης¨ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαζαρίδου Αγγελικής. Η ¨Τελετή Αποφοίτησης¨ περιλάμβανε: α) σχετική ομιλία του δασκάλου της ΣΤ΄ τάξης Μπαντάνη Κωνσταντίνου, β) ερωταπαντήσεις/μαθητικό διάλογο μεταξύ μαθητών/μαθητριών των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων σχετικά με τα μαθητικά τους χρόνια στο Δημοτικό  μας Σχολείο, γ) απαγγελία του τραγουδιού: ¨Τα μαθητικά τα χρόνια¨ και δ) χορογραφία αποχαιρετισμού.

Επιπρόσθετα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τίμησε με Αναμνηστικές Πλακέτες, για την πολύχρονη προσφορά τους στο Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού-Πετροπηγής-Ποντολιβάδου, τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κέλλη Γεώργιο, που τη νέα σχολική χρονιά θα υπηρετεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, και τη δασκάλα της Δ΄ τάξης κ. Καρουλανη Νίκη που συνταξιοδοτείται.

Ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση, τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια των παρισταμένων αποτέλεσαν την καλύτερη ηθική ανταμοιβή τόσο για τους μαθητές μας όσο και για  τους υπόλοιπους συντελεστές των εκδηλώσεων.  

Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

Προς τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς της εκπαιδευτικής δράσης καθώς και για τις πρωτοβουλίες τόσο απονομής Αναμνηστικών/Ενθυμίων στους/στις Αποφοίτους της φετινής σχολικής χρονιάς όσο και προσφοράς αναψυκτικών, χυμών, εδεσμάτων και γλυκών σε όλους τους παρισταμένους.

Προς τους κ.κ. Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων, τον κ. Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. καθώς και στις Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου για την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα της σχολικής μας μονάδας.

Τέλος, ευχαριστίες προς όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την καθοριστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων σε όλες τις δράσεις που υλοποίησε η σχολική μας μονάδα κατά το τρέχον σχολικό έτος.   

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου