Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

5 Δεκεμβρίου 2023: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το σχολείο μας.

Οι  μαθητές  μας  ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο, με Παραολυμπιακά αθλήματα, αθλήματα Special Olympics, αλλά και αισθητικές δεξιότητες.

Οι μαθητές με αυτή την εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τι σημαίνει αναπηρία και να καλλιεργηθεί μέσα τους η έννοια της συμπερίληψης, της συνύπαρξης και του σεβασμού, των ατόμων με αναπηρία.

Φιλοσοφία του σχολείου είναι  τα παιδιά αλλά και όλοι εμείς να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή και η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Διαλεκτόπουλο Κωνσταντίνο, αθλητή αντισφαίρισης με αμαξίδιο, για τη σημαντική συμβολή του στις εκδηλώσεις παρουσιάζοντας στα παιδιά με βιωματικό τρόπο την έννοια «αναπηρία».

Ευχαριστούμε θερμά ακόμη την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Λαζαρίδου Αγγελική για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ, καθώς και για τις διδακτικές δραστηριότητες που ετοίμασε ειδικά για τη μέρα αυτή!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου